Ontvang meer info over de Oranje Fonds Collecte

 

Opgeven voor de Oranje Fonds Collecte 2018 is niet meer mogelijk. Voor meer informatie bekijkt u de website van het Oranje Fonds.

scroll me

 

Doe mee met de Oranje Fonds collecte van 22 tot en met 26 mei 2018!

50% van uw eigen collecte-opbrengst gaat direct naar uw stichting of vereniging.

U kunt zich tot 1 april inschrijven, claim snel uw collectegebied.

Dé collecte voor een sociaal en betrokken Nederland

- 50% van de eigen collecte-oprbengst is vrij te besteden aan een eigen maatschappelijke doelstelling

- alle kosten zijn voor het Oranje Fonds en haar partner RegioBank

- mogelijkheid tot online collecteren en contactloos betalen aan de deur

- u steunt lokale sociale initiatieven, 100% dichtbij

Aanvullende informatie

Bekijk de collectegebieden

Lees ervaringen van oud deelnemers

Tips en downloads

Veelgestelde vragen

Aanvullende vragen of opmerkingen? 

We helpen u graag, neem contact op met het collecteteam via collecte@oranjefonds.nl of bel tijdens kantooruren 0900-4488448.

Over de Oranje Fonds Collecte

De Oranje Fonds Collecte van 22 tot en met 26 mei 2018 is dé collecte voor een sociaal en betrokken Nederland. Deelnemende organisaties mogen 50% van de opbrengst van hun eigen collecte houden en besteden aan hun doelstellingen. De andere helft gaat naar sociale initiatieven in de provincie waarin gecollecteerd is. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal, geldverkeer) zijn voor rekening van het Oranje Fonds en haar partner voor de collecte, RegioBank. Zo wordt elke opgehaalde euro 100% besteed aan lokale sociale initiatieven, 100% dichtbij. Dat maakt de Oranje Fonds Collecte uniek.

Met de collecte steunt het Oranje Fonds maatschappelijke organisaties en laten we zien hoe belangrijk deze organisaties zijn. Denk aan het buurthuis waar mensen die in een sociaal isolement zitten altijd terecht kunnen, de sportclub waar men elkaar iedere week treft en het zorgcentrum waar mensen met een beperking een dagbesteding vinden.

Direct aanmelden

Nieuw in 2018!

Dit jaar zijn er een aantal mooie, nieuwe ontwikkelingen binnen de collecte. We introduceren naast de fysieke collecte aan de deur dit jaar ook de mogelijkheid om via een website een actiepagina aan te maken, waarmee je online donaties kan werven. Een mooie mogelijkheid voor de vrijwilligers die liever iets anders willen doen dan collecteren én een uitgelezen kans om jullie opbrengst te verhogen. Daarnaast kan er dit jaar voor het eerst contactloos betaald worden aan de deur door middel van de Ideal QR code, die de gevers zelf kunnen lezen met hun eigen mobiel bankieren app. 

Deelnemen?

U kunt zich meteen aanmelden via Mijn Oranje Fonds. U vult uw gegevens in, als u zich al eerder geregistreerd heeft, of u registreert zich eerst. Vervolgens kiest u binnen Mijn Oranje Fonds voor Collecte en volgt de invulvelden. Hier kunt u ook meteen uw Collectegebied reserveren. Na het invullen ontvangen wij uw aanmelding en nemen wij contact met u op voor het afronden van uw deelname.

Collectegebieden

Als u vast wilt kijken welke Collectegbieden er zijn bij u in de buurt en welke hiervan nog beschikbaar zijn, dan staat hieronder een link naar een interactief kaartje. U kunt hierin de Collectegebieden opzoeken op basis van postcode of plaatsnaam. Indien u vervolgens graag direct een gebied wilt reserveren, wordt u meteen omgeleid naar Mijn Oranje Fonds om uw gegevens in te vullen na het klikken op 'Doe mee' onder het kaartje.

Kaart met Collectegebieden

 

fotomontage_collecte.jpg

Oranje Fonds Collecte, gezellig en leerzaam

‘Het organiseren van een collecteweek is erg leerzaam’, ‘Het was een week vol gezelligheid’, ‘Het heeft onze cliënten een gevoel van eigenwaarde gegeven’. Mooie reacties op de vorige editie van de Oranje Fonds Collecte. Bent u benieuwd naar ervaringen van oud-deelnemers aan de Oranje Fonds Collecte?

Ervaringen van oud-deelnemers

Speciaal voor deelnemers

Zoekt u als deelnemende organisatie bruikbare informatie, tips en handige downloads? Bijvoorbeeld rechtenvrij beeldmateriaal, logo's en tips bij de werving van nieuwe collectanten? Bekijk dan deze handige informatie.

Informatie tips en downloads

Vragen over de collecte?

Waar gaat de opbrengst van de Oranje Fonds Collecte naartoe? Wie betaalt de kosten van de collecte? Kan onze organisatie meerdere collectegebieden reserveren? Lees de antwoorden op deze en meer vragen in de veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

RB_hor_RGB_metsteunvan.png